Inspiration Behind The Union x Air Jordan 1 Colaboration

Anonim

Union Air Jordan 1 Inspiration

Џордан Бренд и Унион Лос Анџелес треба да ја започнат својата соработка со Ер Џордан 1 во сабота, 17-ти ноември во избраниот Џордан Бренд. Белата, црната, црвената и сивата боја ќе биде достапна на Nike SNKRS во ЕМЕА, Голема Кина и Северна Америка. Верзијата Бела, Бурно сина, Црна и Varsity Red верзија ќе биде достапна исклучиво во Union.

Пред лансирањето, Jordan Brand ни дава поглед на производите на OG инспирираната капсула Union x Air Jordan 1.

Крис Гибс, сопственик на Унион Лос Анџелес, ја комбинираше својата љубов кон избришаните, винтиџ наоди со општа муза - некој што носи Air Jordan 1s долго време и се труди да ги поправи.

Иако омилениот Air Jordan на Гибс е Air Jordan 3, тој и дизајнерскиот тим на Jordan NRG намерно го избраа Air Jordan 1 за неговото емотивно влијание. „Овој дизајн е наменет да го отелотвори чувството што го добивате од AJ1“, вели Гибс. „Тоа е една од класичните силуети на сите времиња која постојано ќе опфаќа генерации“. Air Jordan 1 Retro High NRG „Union“ го комбинира врвот на „White / Natural Grey“ AJ1 од 1985 година со дното на „White / Black — Red“ AJI, исто така познат како „Black Toe“.

Дизајнот на Гибс и Џордан NRG повторно го проучуваа изгледот и чувството на оригиналниот AJ1 од 1985 година и открија повеќе методи за создавање на внимателно потресена верзија од 2018 година. Ова вклучува подебела кожа, нубук Swoosh, шиење на јазикот и глуждовите, пожолтен среден ѓон, отворена пена на јазикот и виткање на рабовите. Беа потребни девет обиди за да се постигнат нејасните глужд и петица на AJ1 „Union“, за да се совпадне со AJ1 од 1985 година.

Union Air Jordan 1 OG

Зголеменото лого на Wings упатува на специјален модел на шминка во кој МЈ играше неколку натпревари за време на неговата дебитантска сезона - што подоцна ќе се нарече AJ1.5. Имаше горниот дел од AJ1 и надворешниот ѓон на претстојниот AJ2. „Несовршеното“ поставување и димензионирање на логото на Wings беа применети на „Union“ на AJ1, вклучувајќи го продолжувањето на логото на шевовите.

Union Air Jordan 1 Wings Design

Дизајните на графичката влошка и хартиената хартија беа земени од поучна скица направена од дизајнерот на Џордан, Пол Савовичи, за време на средбата помеѓу двата тима. Од страната на облеката, Гибс ги проучуваше облогите и миењето на винтиџ парчињата за да го повтори нивниот изглед, вклопување и чувство.

Унион Ер Џордан 1 Ткиво хартија

Подолу се делови од архивите на Одделот за Најк кои директно ја инспирирале капсулата Air Jordan x Union Los Angeles.

ЛЕВО: 2018 AJI RETRO HIGH NRG “UNION”; ДЕСНО: 1985 AJI WHITE / ПРИРОДНО СИВО

Union Air Jordan 1 1985 OG

ЛЕВО: 2018 AJI RETRO HIGH NRG “UNION”; ДЕСНО: 1985 АЏИ БЕЛА / ЦРНО — ЦРВЕНО

Унија x Ер Џордан 1 OG

ЛЕВО: 2018 AJI RETRO HIGH NRG “UNION”; ДЕСНО: 1985 AJI WHITE / ПРИРОДНО СИВО

Union x Air Jordan 1

ЛЕВО: 1985 AJI BLACK / RED; ДЕСНО: 2018 AJI RETRO HIGH NRG „UNION“

Union x Air Jordan 1 OG 1985 година

ЛЕВО: BLACK UNION VAULT NRG FLIGHT TEE LS; ДЕСНО: OG WHITE NIKE FLIGHT TEE

Кошула на Union Air Jordan 1

ЛЕВО: ОРИГИНАЛНИОТ НАЈК ЛЕТ КРАТОК; ДЕСНО: UNION NRG VAULT AJ FLIGHT SHORT

Унион Ер Џордан лет шорцеви

ЛЕВО: OG AIR JORDAN WINGS NIKE TEE; ДЕСНО: UNION NRG VAULT AJ FLIGHT TEE NIKE X WINGS

Унион Ер Jrodan Flight Tee

Прочитај повеќе