Топ 10 изданија на патики за 2017 година

Anonim

Топ 10 изданија на патики за 2017 година

2017 година беше уште една голема година во патиките што вклучуваа неколку ексклузивни капки, како и неколку класични заеднички изданија.

Додека Канје Вест продолжи да го прави своето, Вирџил Аблох беше тој што ја презеде функцијата со отфрлање на соработката со 10 патики со Најк и буквално го преврте светот на патиките наопаку. KAWS, исто така, додаде на лудоста на 2017 година со два многу барани Air Jordan 4-а.

Со тоа што е кажано, еве ги нашите Топ 10 изданија на патики за 2017 година. Кажете ни која е вашата листа во делот за коментари.

10. ATMOS X NIKE AIR MAX 1 „ЕЛЕФАНТ ПРИНТ“

atmos Nike Air Max 1 Слон печатење

Оригиналниот atmos x Nike Air Max 1 „Elephant Print“ се врати во 2017 година, што беше римејк на оригиналното издание „Zoo Pack“ од 2006 година.

9. ADIDAS YEEZY POWERFASE „CALABASAS“

adidas Yeezy PowerPhase

Канје Вест популаризираше ретро обувка за вежбање adidas од доцните 1980-ти за да му ја даде на светот на патиките својата верзија, adidas Yeezy PowerPhase „Calabasas“ што дебитираше во јуни.

8. СЕЈПЛ X NIKE SB DUNK LOW „ЦРН гулаб“

Staple Nike SB Dunk Low 2017 година

По долги 12 години, „Гулабот“ Nike SB Dunk Low се врати триумфално. Овој пат иконското издание се врати во целосно црна боја.

7. ADIDAS YEEZY BOOST 350 V2 “ZEBRA”

Зебра Језис

Според мое мислење, едно од подобрите изданија на adidas Yeezy Boost 350 V2 беше бојата „Зебра“ поради едноставниот црно-бел тон на боја што може да се носи буквално со се.

6. СТРАВ ОД БОГ X ЕРА НА ВАНС 95

Страв од златни комбиња ера 95

Jerry Lorenzo’s, Fear Of God, ја донесе својата најнова колекција Vans на ComplexCon 2017 пред да ја објави во јавноста. Од четирите, Vans Era 59 во бело и црно беше нашиот победник.

5. ЕР ЈОРДАН 1 ОГ „КРАЛСКИ“

Кралскиот Џордан 1

Џордан Бренд го зеде оригиналниот Air Jordan 1 „Royal“ и им ја подари ремастерираната промена со мешавина од мазна и врвна текстура кожа. Да ги ставиме во Топ 5 беше само правилно.

4. AIR JORDAN 1 „ЗЛАТЕН ТОП 3“

Златни Топ 3 Џордан 1

Union во Лос Анџелес првпат го претстави златниот „Топ 3“ Air Jordan 1 на ComplexCon 2017, кој беше ограничен на 1.000 пара. Ако ги имате овие, сметајте се за среќни.

3. OFF-WHITE X AIR JORDAN 1

Оф-бел Џордан 1

Вирџил Аблох, брендот Off-White и Најк се здружуваат за да ни ја донесат колекцијата „The Ten“ која беше поделена на две теми. „ОТКРИВАЊЕТО“ и „ДУХОТ“. Овој Air Jordan 1 е испорачан во сите аспекти, поради што доаѓа на број 3.

2. KAWS X AIR JORDAN 4

Каус Џордан 4

Додека имаше две изданија на KAWS x Air Jordan 4, парот Black беше нашиот личен фаворит кој дебитираше за време на празничната сезона.

1. OFF-WHITE X NIKE AIR PRESTO

Небело Најк Престо

Досега, Off-White x Nike Air Presto на Virgil Abloh е наша нула број 1 патики во 2017 година. Чевел што е стилски и може да се носи за секоја пригода. Со нетрпение очекуваме што ќе дојде од Off-White и Nike во 2018 година.

ПОЧЕТНИ СПОМЕНУВАЊА

NIKE ZOOM FLY SP

Nike Zoom Fly SP

Инспириран од Nike Zoom VaporFly Elite што го носеше Елиуд Кипчоге, кој беше на 25 секунди од надминување на границата од два часа. Nike Zoom Fly SP беше верзија за отстранување која нуди патики со вистински перформанси со предност на животниот стил.

ADIDAS NMD HU TRAIL „N.E.R.D“

Патека за трки на Адидас Ху

Друга ексклузива на ComplexCon која беше ограничена на само 300 пара беше изданието на Pharrell's adidas NMD Hu Trail „N.E.R.D“. Овој адидас NMD беше бесмислен и лесно стана едно од најпознатите изданија на ComplexCon 2017 година.

Прочитај повеќе