Адидас повторно ги тужи Skechers затоа што бесрамно ги копирале нивните патики

Anonim

Адидас ја тужи Скечерс

Адидас покрена уште една тужба против Skechers за бесрамно искинување на нивните производи уште еднаш.

„Нема да стоиме на страна и да дозволиме другите бесрамно да ги копираат нашите производи. Еве ја официјалната изјава на adidas:

Денеска, adidas поднесе уште една тужба против Skechers. Нема да стоиме на страна и да дозволиме другите грубо да ги копираат нашите производи и да ја нарушуваат нашата вредна интелектуална сопственост. Овие бесрамни имитации го нарушуваат угледот на нашиот бренд и на нашите луѓе кои неуморно работат на истражување и развој на технички иновации и дизајни кои им помагаат на спортистите да направат разлика.

Ние сме лидери во иновациите на обувките, дизајнот и инженерството, создавајќи чевли со високи перформанси за спортисти. Ние сме компанија од креатори и креатори кои ја водат индустријата кон нови стандарди, постојано носејќи ги најдобрите производи со висок квалитет до потрошувачите.

Овој модел на незаконско однесување и бесплатно оптоварување во индустријата е срамота и мора да престане. Ќе ги преземеме сите можни законски мерки за да ги заштитиме и одбраниме нашите иновации.

Користејќи ја технологијата Springblade на adidas која првично дебитираше во 2013 година, за серијата Meg Flex на Skechers која ги вклучува силуетите Mega Blade 2.0 и Mega Blade 3.0.

Погледнете ги споредливите слики подолу и кажете ни што мислите вие момци во делот за коментари. Дали адидас има футрола за слем данк овде?

Адидас ја тужи Скечерс

Прочитај повеќе