Внатре во сефот на оригиналниот Nike Air Foamposite One

Anonim

Внатре во сефот на оригиналниот Nike Air Foamposite One 42491_1

Пред официјалното враќање на Nike Air Foamposite One OG Royal на 26-ти јануари, Nike SNKRS нè носи во сефот на оригиналниот Nike Air Foamposite One.

Кошаркарските обувки беа засекогаш променети пред речиси две децении со доаѓањето на Nike Air Foamposite One.

Додека дебитираше во колеџ конкуренција, Nike Air Foamposite One беше подготвен за експлозивната игра на Анферни „Пени“ Хардавеј. Исклучително издржливиот дизајн потекнува од умот на долгогодишниот дизајнер на Nike Ерик Авар. Идејата првпат го погоди Авар во 1994 година и му требаа речиси три години за целосно да се развие за настап на теренот.

Прво потресен од Хардавеј за време на плејофот во 1997 година, живописната сина завршница на Air Foamposite One не одговараше на правилата за униформност на лигата, принудувајќи го да ги преземе работите во свои раце. Уверувајќи се дека може да продолжи да ја има најновата иновација на Најк на нозе, Хардавеј зеде црн маркер до длабоките гребени на чевлите за да се осигура дека тие ги исполнуваат правилата на лигата.

Во двете децении од неговото пристигнување, Air Foamposite one ќе продолжи да го отвори патот за цела франшиза на обувки што не само што вклучуваше иновативни модели за изведба, туку и огромен избор на ретро изданија кои се уште се ценат денес.

Nike Air Foamposite One OG Кралски датум на издавање

Раниот пристап за купување на Nike Air Foamposite One XX „Royal“ сега е достапен преку апликацијата Nike SNKRS пред да бидат широко објавени на 26-ти јануари. Малопродажната цена е поставена на 230 УСД.

Nike Air Foamposite One XX „Royal“

Темно неонско кралско/црно-бело

895320-500

26 јануари 2017 година

230 долари

ПОВРЗАНИ: Датуми на издавање на патики

Nike Air Foamposite One OG

Nike Air Foamposite One OG

Nike Air Foamposite One OG

Прочитај повеќе