Зад дизајнот на Nike SB Dunk Low

Anonim

Nike SB Dunk Low Panda Pigeon BV1310-013 Датум на издавање

Џеф Стејпл и Најк Скејтбординг официјално треба да го објават Nike SB Dunk Low „Panda Pigeon“ во текот на месец јануари, пуштајќи се на 15 јануари преку Nike SNKRS за 100 американски долари.

Пред неговото објавување, Nike SNKRS не води зад дизајнот на „Panda Pigeon“ SB Dunk Low.

Креативните „несреќи“ често ги носат најдобрите изненадувања, а понекогаш дури и резултираат со посакувани патики. Претходно оваа година, кога дизајнерот Џеф Стејпл ги преместуваше канцелариите, тој отиде на Инстаграм и објави ран примерок од Nike SB Dunks „Black Pigeon“. Чевелот имал „тест“ бои - црна, бела и зелена - што тој на шега ги споредил со „Панда“. Како шумски пожар, патиките ширум светот молеа чевелот да стане реалност.

Nike SB Dunk Low Panda Pigeon BV1310-013 Датум на издавање

„Се обидував да се организирам и отпакувам, но на крајот се сеќавам на Инстаграм, како лекција по историја на културата, бидејќи имам толку многу артефакти“, вели Џеф Стејпл. „Само напишав смешен натпис, дека побарав „гулаб не панда“ и тој се разнесе. Отпрвин, Стејпл не беше убеден дека треба да направат верзија „Панда“. „Штотуку испуштивме наркоман чевел во ноември“, додава тој. „Бев среќен што чекав уште една деценија“.

Стејпл се предомислил откако се сетил дека отишол на глобалната турнеја за лансирање на црниот „Пиџон“ СБ Данк. Во тоа време, тој беше возбуден да ја види растечката заедница на патики во Кина и знаеше дека сака да направи уште една турнеја, во иднина, која ќе започне во неговата татковина - Кина и ќе заврши во неговиот дом - Њујорк. Со поврзувањето на пандата со Кина и поврзувањето на гулабот со Њујорк, се чинеше дека сè за „Панда“ SB Dunk кликна.

Nike SB Dunk Low Panda Pigeon BV1310-013 Датум на издавање

„Тој отфрлен примерок всушност беше 80% таму“, вели Стејпл. „Пандата SB Dunk е првпат да има чевел „Гулаб“ без розовиот гулаб на него; наместо тоа има бамбусово зелено. Направивме колаж од исечоците од весникот OG и ги ставивме во проѕирен надворешен ѓон. Надворешниот Swoosh е бел, а внатрешниот Swoosh е OG гулаб сив.

Nike SB Dunk Low Panda Pigeon BV1310-013 Датум на издавање

Дополнителните детали вклучуваат зелена влошка со графика од бамбус, а печатот „SAMPLE“ во внатрешноста што обично се наоѓа во раните верзии е променет за да гласи „STAPLE / НЕ ЗА ПРЕПРОДАВАЊЕ“. Сите чевли доаѓаат во класичната розова кутија. Ќе има и облека „Panda“ Staple x Nike SB, со различни бои ексклузивни за одредени градови.

„Ова беше навистина шампионатот на луѓето, според мое мислење“, вели Стејпл. „Ако тие во суштина не го побараа овој чевел, тоа немаше да се случи. Ми се допаѓа што ова дојде од гласот на народот“.

Nike SB Dunk Low Panda Pigeon BV1310-013 Датум на издавање

Nike SB Dunk Low „Panda Pigeon“

Боја: црна/зелена густо-бела

Код на стил: BV1310-013

Датум на издавање: 15 јануари 2019 година (Nike SNKRS)

Цена: 100 долари

Датум на издавање на Nike SB Dunk Low Pro Panda Pigeon

Надворешен ѓон Nike SB Dunk Low Pro Panda Pigeon со датум на издавање

Прочитај повеќе