Пакет Lost Art x Nike SB „Docklands“.

Anonim

Пакет Lost Art x Nike SB „Docklands“. 34188_1

Продавницата за скејт Lost Art од Ливерпул се поврза со Nike Skateboarding за да објави две Nike SB силуети, Project BA и Bruin како дел од пакетот „Docklands“.

На Изгубена уметност x Nike SB колекцијата ги претставува генерациите на скејтери кои остануваат обединети во градот на постојан флукс, скејтери кои успеале да ја бараат скриената и сурова страна на Ливерпул која ги заобиколува бројните клишеа за да ја прифатат неговата силна историја и идентитет.

Project BA е облечен во црна нубук основа со волнени детали на сивата потпетица и тен и црвени Nike Swooshes. Името Lost Art се наоѓа на средниот ѓон со графика на брегот на влошката што го вклучува логото на соработката.

Brain Anderson's Project BA презема пејзажна мешавина од сива, тиркизна и црвена боја која е комплетирана со ѓон за џвакање. Чевелот го претставува природниот пејзаж што ги опкружува LOR и Docklands. Водата, циглата и бетонот кои беа крвотокот на градот.

на Пакет Lost Art x Nike SB „Docklands“. е поставено да се појави во сабота, 14-ти март исклучиво преку Los Art во продавницата и онлајн. Чевелот ќе биде проследен со уште едно претставување на 21-ви март низ другите продавници на Nike SB.

lost-art-nike-sb-docklands-1

lost-art-nike-sb-docklands-2

lost-art-nike-sb-docklands-3

lost-art-nike-sb-docklands-4

lost-art-nike-sb-docklands-5

lost-art-nike-sb-docklands-6

lost-art-nike-sb-docklands-7

lost-art-nike-sb-docklands-8

Прочитај повеќе