Nike On Air Winning Designs објавени во април

Anonim

Датум на објавување на колекцијата на Nike On Air 2018 Air Max

Најк ги откри конечните дизајни од нивната претстојна колекција „On Air“. Создаден од шест локални дизајнери од целиот свет за да ги претставуваат нивните градови: Њујорк, Лондон, Париз, Сеул, Токио и Шангај.

„Има атрибути во чевлите оваа година за кои никогаш не би размислувал, како што се воведување алатки за поттикнување на модуларноста на потрошувачите или поместување на границите на користење на материјалот“, вели Дилан Раш, виш креативен директор на Nike Air Max. „Овие концепти докажуваат дека секогаш има нови начини да се пристапи кон дизајнот“.

Подобро погледнете го секој дизајн подолу и погледнете од нив за да започнете да ги погодувате трговците на мало претстојниот април 2019 година.

Nike Air Max 98 „La Mezcla“

Nike Air Max 98 La Mezcla Габриел Серано

Град: Њујорк

Дизајнер: Габриел Серано

Nike Air Max 98 La Mezcla на Serrano ги претставува различните бои на Њујорк кои комбинираат раса, етничка припадност и културно потекло, истакнувајќи го она што го прави градот посебен: тоа се луѓето.

Nike Air Max 97 „Neon Seoul“

Nike Air Max 97 Neon Seoul Gwang Shin

Град: Сеул

Дизајнер: Гванг Шин

Nike Air Max 97 Neon Seoul на Shin е инспириран од неонските знаци на градот, комплетирани со мат црно тело, живописни бои и контури инспирирани од симболот Taaeguk на знамето на Сеул.

Nike Air Max 97 „Лондонско лето на љубовта“

Најк Ер Макс 97 Лондонско лето на љубовта Јасмин Ласоде

Град: Лондон

Дизајнер: Јасмин Ласоде

Lasode's Nike Air Max 97 London Summer of Love го слави летото во градот и љубовта, со лична меморија - првиот состанок поминат на Primrose Hill - како нејзина инспирација.

Nike Air Max 1 „Tokyo Maze“

Најк Ер Макс 1 Токио Лавиринт Јута Такуман

Град: Токио

Дизајнер: Јута Такуман

Nike Air Max 1 Tokyo Maze на Takuman го почитува вртоглавиот урбан лавиринт од шарени линии на цевки што снимаат под Токио. Релјефната кожа ја претставува бетонската површина на градот, додека црвениот меур оддава почит на иконската Токио кула.

Nike Air VaporMax Plus „Париз работи во тек“

Nike Air VaporMax Plus Paris работи во тек Лу Матерон

Град: Париз

Дизајнер: Лу Матерон

Фотографиите од париската судска зграда што е во изградба го инспирираа концептот на Матерон за нејзиниот Nike Air VaporMax Plus Paris Works in Progress, премислувајќи ги боите и материјалите од работното место.

Nike Air Max 97 „SH Kaleidoscope“

Nike Air Max 97 SH Kaleidoscope Cash Ru

Град: Шангај

Дизајнер: Кеш Ру

Калеидоскопот Nike Air Max 97 SH го рефлектира впечатокот на Ру за облаците што лебдат по небото на Шангај додека се префрлаат и се распаѓаат за да создадат нови форми и облици.

Колекција на Nike On Air

Прочитај повеќе