adidas официјално ќе го објави Damian Lillard's Dame 5

Anonim

adidas Dame 5 Цени за датум на издавање

adidas Basketball официјално го претстави Damian Lillard's Dame 5 што ги претставува овие уникатни парчиња од неговиот живот, создавајќи колаж за тоа кој е Дам и на теренот и надвор од него.

Најновиот потпис на Dame се одликува со амортизирање на Bounce со целосна должина и странична бариера за оградување за стабилност на судот. Горниот дел е дизајниран со лесни материјали, обложена јака и внатрешен систем на лопатки за удобност и поддршка. Силуетата е исто така конструирана со зонска шема за влечење на шевронен за подобрен стисок и енергични палети на бои.

Датум на издавање на adidas Dame 5

Првите три бои што ќе бидат објавени ќе бидат „People's Champ“, „All Skate“, „YKWTII“ на 1-ви февруари, додека „Suga Gree“ се намалува на 1-ви март, „DameGoose“ на 5-ти април и „La Heem, The Dream“ на 3-ти мај, сите достапни на одредени трговци на мало и adidas.com. Малопродажната цена е поставена на 115 УСД.

adidas Dame 5 „Народен шампион“

Датум на издавање: 1 февруари 2019 година

Цена: 115 долари

Прославувајќи ја страста на Дејм за боксот, People’s Champ ги вклучува и класичните боксерски елементи и Rip City за инспирација во боја.

Адидас Даме 5 народи шампион

adidas Dame 5 „Ол-скејт“

Датум на издавање: 1 февруари 2019 година

Цена: 115 долари

Растејќи во Оукленд, сите возеа лизгалки. „Ол скејт“ има различно вртење на скејт културата и едно од омилените хоби на Дам надвор од теренот.

Adidas Dame 5 All-Skate

adidas Dame 5 „Знаеш колку е часот“

Датум на издавање: 1 февруари 2019 година

Цена: 115 долари

Дам Време. Лилард Време. Без разлика на етикетата, знаете колку е часот. YKWTII му оддава почит на еден од најпознатите стрелци во лигата и неговата неславна прослава.

adidas Dame 5 Знаете колку е часот

adidas Dame 5 „Suga Gee“

Датум на издавање: 1 март 2019 година

Цена: 115 долари

Почестувајќи ја мајката на Дам, Џина, ака Суга Џи со една од нејзините омилени бои.

adidas Dame 5 Suga Gee

adidas Dame 5 „Dame Goose“

Датум на издавање: 5 април 2019 година

Цена: 115 долари

Инспириран од неговиот омилен велосипед од детството, DameGoose се одликува со уникатни бои од оној што за малку ќе побегне. „Некој го украде тој велосипед, а јас тргнав во потрага. Отидовме низ населбата и го најдовме. Вие не го чувате ова. Тоа е наше.”

adidas Dame 5 Dame Goose

adidas Dame 5 „La Heem, The Dream“

Датум на издавање: 3 мај 2019 година

Цена: 115 долари

Дизајниран со црни и златни акценти, бојата ги содржи „La Heem“ и „The Dream“ по должината на петицата и надворешниот ѓон. „Ла Хим е моето алтер его. Тоа е муслимански збор, но штотуку започна затоа што мојот братучед секогаш кажуваше Ла Хим. Тој [го претставува] најдоброто од најдобрите. Тоа е муслимански збор што значи да се биде пред или да се помине. Некако [стана] моја работа. Тоа е како сè друго што правам, јас сум Ла Хим“.

adidas Dame 5 La Heem, The Dream

Прочитај повеќе