Nike го претстави Metcon 3 Flyknit

Anonim

Датум на издавање на Nike Metcon 3 Flyknit

Тренерот Nike Metcon штотуку стана многу подобар, бидејќи франшизата Metcon се проширува со новите Nike Metcon DSX Flyknit и Nike Metcon 3.

На Nike Metcon DSX Flyknit е првата патика со лесен, флексибилен материјал за моделот. Дизајниран да ги покрие деталите од бараното коло „Murph“, дебитирајќи ултра издржлив Flyknit, кој обезбедува полесна, пофлексибилна вклопување еден на еден. Исто така, обезбедува динамично вклопување што помага да се зацврсти стапалото на место за трчање, сечење, скокање и кревање. Ова, во комбинација со нов надворешен ѓон со двојна густина, покачено поместување од 6 мм и зглобен систем за амортизација обезбедуваат повеќе амортизирање и удобност за повеќе милји и повторувања.

На Најк Меткон 3 е дизајниран со рамна и цврста платформа, обезбедувајќи стабилност за сквотови, скокови со боксови и експлозивни кревања. Поместувањето од 4 mm значи дека тоа е најнискиот Metcon, што е еднакво на поголема поддршка за поголема тежина при оптоварување. Новиот горен дел, изработен од балистичка мрежа и извезен TPU, е полесен, пофлексибилен и дише. Дизајниран е да биде доволно цврст во петицата за да се справи со строгоста при кревање, но сепак помек и пофлексибилен во предниот дел за да обезбеди поголемо амортизирање - овозможувајќи непречено пловење низ најтешките струјни кола.

Побарајте го Најк Меткон 3 да го погоди NIKEiD на 19-ти декември со генерално издание закажано за 6-ти јануари.

На Nike Metcon 3 Flyknit ќе излезе на 2 јануари 2017 година за одредени продавачи на Nike Sportswear и на Nike.com.

Датум на издавање на Nike Metcon 3 Flyknit

nike-metcon-3-flyknit-release-date-1

Датум на издавање на Nike Metcon 3 Flyknit

Датум на издавање на Nike Metcon 3 Flyknit

Датум на издавање на Nike Metcon 3 Flyknit

Прочитај повеќе