Nike Air VaporMax 2020 Flyknit направен со 50% рециклиран материјал

Anonim

Nike Air VaporMax 2020 Flyknit Iron Grey Laser Orange Датум на издавање

Nike Air VaporMax 2020 Flyknit е една од најодржливите чевли на Nike досега, направени со најмалку 50 проценти рециклирана содржина по тежина. Како чевелот ја постигна таа ознака може да се заслужи креативната имплементација на принципите на кружниот дизајн во неговите различни елементи.

Од нова единица VaporMax Air со целосна должина до пристапот кон материјалите, прв од одржливоста, VaporMax 2020 Flyknit го проширува етосот што го произведе Nike Space Hippie.

VaporMax 2020 Flyknit оживува нова целодневна, секојдневна обувка која го унапредува размислувањето за фит, чувство и возење - и ја подигнува границата во балансирањето на одржливоста и иновациите за секојдневно носење.

Кога се комбинираат, овие необработени, одржливи дизајнерски елементи - заедно со иновациите на Nike FlyEase - ја обојат енергичната композиција на целокупната естетика во 2020 година.

За чевел што лесно се става и симнува, приспособен за носители со сите способности, со оптимално блокирање за цел ден, најновиот додаток на семејството Nike Air VaporMax ја интегрира иновацијата Nike FlyEase - брава со една рака и механизам за ослободување кој веднаш го зацврстува целото стапало. FlyEase е воден од универзален дизајн етос кој ја поддржува вредноста на пакетот системи кои работат кон заедничка цел: олеснување на чевлите за секого. FlyEase се надоврзува на долгогодишната посветеност на Nike „секогаш да го слуша гласот на спортистот“ и дава нови размислувања за тоа како треба да функционираат чевлите.

Датум на издавање на Nike Air VaporMax 2020 Flyknit

Побарајте го Nike Air VaporMax 2020 Flyknit да излезе на 23-ти јули кај одредени трговци на мало и Nike.com. Малопродажната цена е поставена на 220 УСД.

Nike Air VaporMax 2020 Flyknit

Датум на издавање: 23 јули 2020 година

Цена: 220 долари

Датум на издавање на Nike Air VaporMax 2020 Flyknit во повеќе бои

Датум на издавање на Nike Air VaporMax 2020 Flyknit сиво сино

Датум на издавање во повеќебојни бои Nike Air VaporMax 2020 Flyknit Blue

Датум на издавање на Nike Air VaporMax 2020 Flyknit Black

Прочитај повеќе