adidas ги претстави револуционерните AM4MN фудбалски штипки за Super Bowl 52

Anonim

adidas ги претстави револуционерните AM4MN фудбалски штикли за Super Bowl 52 https://sneakerbardetroit.com/adidas-am4mn-football-cleats/

Адидас денеска ги претстави револуционерните фудбалски штипки adidas Made For Minnesota (AM4MN) – првите фудбалски штипки дигитално создадени во неговата фабрика SPEEDFACTORY во Ансбах, Германија. Тие беа дизајнирани навреме за играчите да ги носат за време на Super Bowl 52.

Започнувајќи со горен дел од Primeknit за да се обезбеди чувство како чорап со максимална дишливост и неспоредлива удобност, дизајнерите на Адидас користеа скенирање на стапалата на спортистот и технологија за снимање движење ARAMIS што ја користи НАСА за да ги разберат прецизните детали за тоа како се движи стапалото на спортистот за време на фудбалски натпревар. Резултатот е создавање на серија лепенки кои се стратешки поставени низ различни делови на штипки за да се прицврсти движењето, да се обезбеди стабилност и поддршка и да се обезбеди прецизно вклопување кое е специјално наместено за елитни перформанси за фудбалските спортисти.

Лесниот и флексибилен горен дел и закрпи Primeknit се беспрекорно измешани со лента за шиење со брзина во анатомски подредена формација на X-бенд за да помогнат во обезбедувањето чувство на заклучување со зонска поддршка за зголемено забрзување, правење засеци, менување на насоката и застанување на една пара. Чувствувајќи се како природно продолжување на стапалото, горниот дел се напојува со SRPINTRAME со стратешки поставени SPRINTSTUDS во зона на ротациона влечна зона која е дизајнирана за лесна, повеќенасочна брзина, сила и ненадмината влечна сила.

SPEEDFACTORY во Ансбах, Германија е целосно оперативна и наскоро ќе ѝ се придружи втор објект во Атланта, САД за да обезбеди локализирано производство. По лансирањето на патиките за трчање Париз (AM4PAR) и Лондон (AM4LDN) во есен/зима 2017 година, Минесота (AM4MN) ја означува третата креација од adidas SPEEDFACTORY. Дополнителни лансирања во Лос Анџелес (AM4LA), Њујорк (AM4NYC), Токио (AM4TKY) и Шангај (AM4SHA) ќе дојдат наскоро во 2018 година.

Адидас AM4MN фудбалски штипки

Адидас AM4MN фудбалски штипки

Адидас AM4MN фудбалски штипки

Адидас AM4MN фудбалски штипки

Адидас AM4MN фудбалски штипки

Адидас AM4MN фудбалски штипки

Прочитај повеќе