Phil Knight træder tilbage som Nikes formand

Anonim

Phil Knight Nike-formand træder tilbage

Nike-formand Phil Knight har annonceret sine fremtidsplaner, der får ham til at træde tilbage, med præsident/CEO Mark Parker til at efterfølge ham.

Den 76-årige ridder sagde, at han planlægger at forblive involveret i Nike, efter at han forlader sin nuværende stilling, men håber på at blive efterfulgt af den nuværende Nike-præsident og administrerende direktør Mark Parker. Parker har været virksomhedens præsident og administrerende direktør siden 2006.

En specifik dato for Knights afgang er ikke planlagt, men selskabet forventer at have sin nye formand på plads inden udgangen af 2016.

Knight sagde, at han vil overføre det meste af sine aktier til et selskab med begrænset ansvar ved navn Swoosh LLC, der skal administreres af ham selv, Parker og andre Nike-direktører.

"Jeg har til hensigt at fortsætte med at arbejde med NIKE," sagde Knight, "og ser frem til at bidrage til dets fremtid længe efter, at mit formandskab slutter."

Travis Knight, Phils søn, fik en plads på bestyrelsen i denne uge. Den 41-årige er præsident og CEO for animationsstudiet LAIKA og var producer og hovedanimator på filmene ParaNorman og The Boxtrolls.

Phil Knight Nike-formand træder tilbage

Læs mere